The Magical Cuisine of Drakamöllan
Drakamöllans kokbok på engelska får utmärkelsen Best of the Best av World Gourmand Cookbook Awards.
Redan 2016 fick boken utmärkelsen Best in the World av World Gourmand Cookbook Awards. När det nu är dags för 25 års jubileum för World Gourmand Cookbook Awards har man valt ut de bästa bland de bästa och i hård konkurrens har The Magical Cuisine of Drakamöllan valts ut att finnas med på den stora utställningen i Paris i juni 2020 där The Best of The Best kommer att ställas ut. Boken är en av fyra svenska bidrag under 25 år i kategorin Food som fått denna hederstitel.
The Magical Cuisine är Drakamöllans fjärde bok på eget förlag. Boken omfattar 264 sidor och innehåller 86 recept. Förordet är skrivet av den japanske mode- och textildesignern Akira Minagawa, som har besökt Drakamöllan många gånger.
De mest älskade recepten från de tidigare böckerna Drakamöllans Kök och Drakamöllans Kök Höst och Vinter blandas med nya recept - moderna varianter av svenska klassiker med svenska råvaror som lingon, sill och löjrom. Här finns också ett särskilt avsnitt för advent och jul, och några sidor om gårdens spännande historia.
Boken vänder sig till alla som är nyfikna på modern svensk mat, både foodnördar och vanliga människor. Recepten är enkla med ingredienser som finns att få tag på samtidigt som de inspirerar och lockar till nytänkande. Precis som Drakamöllans matfilosofi.
Som i tidigare böcker svarar Lars Strandberg för magiska bilder, Ronnie Nilsson för den finstämda layouten och Ingalill Thorsell för texten. Anita Shenois översättning ger texterna en poetisk dimension. Förstklassigt papper och en vacker inbindning gör boken till ett fint minne från Sverige och Skåne eller den perfekta gåvan.
ArbetstitelThe magical cuisine of Drakamöllan
Standardpris449.00
Illustrerad Orginaltitel
Åldersgrupp
BandtypKartonnage
Recensionsutdrag
Läsordning i serie
MediatypBok
AvailableToOrder IsContractProduct Inlaga
Sidor264
Publiceringsdatum2015-06-04 00:00:00
FörfattareIngalill Thorsell
Kort BeskrivningUtvald som Best of the Best av World Gourmand Cookbook Awards
The Magical Cuisine of Drakamöllan är Drakamöllan Förlags fjärde bok och den första på engelska. Boken har 2020 fått den förnämliga utmärkelsen Best of the Best av World Gourmand Cookbook Awards. Utmärkelsen är ett inslag i World Gourmand Cookbook Awards 25 års jubileum där man valt ut de bästa av de bidrag som tidigare fått utmärkelsen Best in The World, en utmärkelse som Tha Magical Cuisine fick 2016.
Den rikt illustrerade boken omfattar 264 sidor med 86 recept. Här blandas de mest älskade recepten från Drakamöllans två tidigare kokböcker med nya recept i form av moderna varianter av svenska klassiker med fokus på svenska råvaror. Foto Lars Strandberg, formgivning Ronnie Nilsson, text Ingalill Thorsell, översättning Anita Shenoi.
Storlek
Färg
IsBokinfoProduct SeriesTitle
erpOwnsPrice BokinfoStatusCode21