Skriven av Sveriges mesta kaffeboksförfattare
Elbryggare, pressbryggare, espressomaskin, kapselbryggar mfl, ljus- mellan- eller mörkrostat, specialkaffe, dosering av kaffet, förvaring. Idag finns det en mångfald av bönor, rostningar, bladningar, malningsgrader, redskap och tillagninsmedoter att välja bland. Den som är nyfiken och vill prova något nytt får en god hjälp av denna bok.
Även en bra och tydlig beskrivning av kaffedrycker, Americano, Breve, Café au lait, cortado, melange är bara ett axplock av det som beskrivs.
Boken tar även upp historien om hur kaffe blev dagens världsdryck, alla vitala steg fram till färdigt kaffe, kaffe som handelsvara, ansvarsfullt kaffe, hälsoaspekter av kaffe, mängder med handfasta råd om bönor, redskap och hantverk, mångfalden av kaffedrycker samt olika länders varierande kaffevanor. Här ingår också specialskrivna kapitel för den svenska marknaden om kaffets utveckling i Sverige till dags dato samt tips på bra kaffeställen, specialaffärer, mikrorosterier, baristautbildningar och informationskällor.
Anne Nilssonär idag Sveriges mesta kaffeboksförfattare med Svensk kaffebok(2007), En handbok kaffe(2009), Kaffe (2010) - utnämnd till världens fjärde bästa kaffebok i kokbokstävlingen Gourmand World Cookbook Awards år 2010 - och nu senast Kaffe - världens dryck (2016). Läs mer om Anne Nilsson på www.annenilsson.se