Här är den femte uppdaterade upplagan av 101 viner du måste dricka innan du dör!
Boken passar både den nyblivne och erfarne vindrickaren som vill komma vidare med tips på goda och spännande viner. Att välja ut viner till en sådan här bok är långt ifrån en självklarhet. Naturligtvis kan man välja de mest kända, och ofta också de dyraste vinerna, men frågan är ju hur intressant det egentligen är. Vitsen är ju ändå att läsaren ska ha råd att köpa vinerna och kunna prova dem.
101 viner du måste dricka innan du dör innehåller tips på viner i varierande prisnivå från olika delar av världen, däribland viner som inte är så vanliga, viner som läsaren ska upptäcka och förstå tjusningen med. Vinerna är, förutom den uppenbarligen indelningen av vin: mousserande, vitt, rosévin, rött och sött vin, sorterade från lätta till kraftiga för att läsaren utan att känna igen namnen, lättar ska kunna hitta något som passar just dennes smak. I denna nya utgåva finns dessutom både de ekologiska och biodynamiska vinerna utmärkta för att lättare hitta rätt.
Om författaren:
Andreas Kjörling är prisbelönt författare, fotograf och sommelier. Hans karriär i gastronomins värld började för mer än två decennier sedan på en krog i Uppsala. Idag har Andreas mer än 15 år bakom sig som en mycket uppskattad föredragshållare och skribent. Sedan författardebuten 2004 har Andreas rest vinvärlden runt och skaffat sig inte bara stora kunskaper utan också många intressanta historier. Andreas Kjörling har tidigare utkommit med inte mindre än femton böcker. Både hans bok Det italienska vinet och Champagne - kunskap ger mersmak nominerades till Gourmand World Cookbook awards. Champagneboken vann dessutom silver i kategorin bästa franska vinbok, i den internationella finalen i Paris 2013.
Läs mer om Andreas Kjörling på www.kjorlingwine.com