De flesta vet att det är viktigt att äta rätt för att må bra. Men vad betyder det egentligen? Vad och hur bör vi äta för att kroppen ska kunna prestera optimalt och må som bäst? En del vill kunna påverka sin vikt eller få bättre blodsockervärden för att till exempel förebygga diabetes. Andra vill slippa äta vissa mediciner eller förhindra att drabbas av olika folksjukdomar. Vi tar för givet att vi måste få i oss näring, men har kanske aldrig ställt oss frågan: varför måste vi äta? Även om frågan tycks enkel handlar vårt kostintag om komplicerade processer.
Läkaren och forskaren Kerstin Brismar har genom många års praktisk erfarenhet såväl som kliniska studier fått en djup förståelse för vad som är grundläggande för vårt välbefinnande. I en serie böcker delar hon nu med sig av sin kunskap på ett lättillgängligt vis. Den första delen handlade om sömn (2024) och den andra delen fokuserar på kost.
Brismar varvar fakta med frågor från olika patientfall för att på ett beskrivande och överskådligt sätt redogöra för sin gedigna kunskap i ämnet. I boken medverkar också andra forskare, läkare och författare i nio essäer där de med sina olika spetskompetenser, som exempelvis mikrobiota, polyfenoler, näringslära och inflammationshämmande mat, breddar och fördjupar bokens budskap.
ArbetstitelKost: Hälsans hörnpelare
Standardpris299.00
Illustrerad
Orginaltitel
Åldersgrupp
BandtypFlexband
Recensionsutdrag
Läsordning i serie
MediatypBok
AvailableToOrder
IsContractProduct
Inlaga
Sidor224
Publiceringsdatum2025-09-25 00:00:00
FörfattareKerstin Brismar, Henrik Ennart, Robert Caesar, Amrendra Mishra, Valter Longo, Ann Fernholm, Stine Störsrud, Alicja Wolk, Richard Tellström & CarlJan Granqvist
Kort Beskrivning
Storlek
Färg
IsBokinfoProduct
SeriesTitle
erpOwnsPrice
BokinfoStatusCode10