I hetaste laget. Har du också upplevt en chili-high, en känsla av att vilja äta mer chili, odla mer och lära dig mer? Då har du hittat rätt! Eva Robild och Kerstin Rosengren är två hängivna chiliodlare som lär dig grunderna i chiliodling i nordiskt klimat, från sådden under vinterhalvåret till flytten ut och sommarens skötsel och skörd. Här presenteras utförligt 222 sorter med odlingstips, bild och styrkenivå. Du hittar de milda snacks-chilisarna, sorter med citrussmak eller rökiga toner och förstås världens allra hetaste. Du får också tips på hur du tar hand om och förvarar chilin efter skörd samt recept på heta såser och goda maträtter. Chili är vackert, gott, trendigt och roligt att odla - nu är det bara att sätta igång.
ArbetstitelChili 222 sorter att odla och äta
Standardpris299.00
Illustrerad Orginaltitel
Åldersgrupp
BandtypInbunden
Recensionsutdrag
Läsordning i serie
MediatypBok
AvailableToOrder IsContractProduct Inlaga
Sidor240
Publiceringsdatum2020-11-20 00:00:00
FörfattareEva Robild & Kerstin Rosengren
Kort BeskrivningChiliälskarens drömbok Du kan odla chili för skönheten, för smaken, eller för att det är trendigt - och roligt! Eller allt på en gång. Intresset för att odla och äta chili har ökat explosionsartat. Alla vill odla chili. Det är lätt att förstå för chili är rolig att odla och ger stor skörd, även om den kan vara krävande i det nordiska klimatet. Och det bästa av allt är att det finns mängder av sorter att prova - allt ifrån de allra hetaste sorterna som Trinidad Moruga Scorpion och Carolina Reaper till milda sorter som Jimmy Nardello och Padron. Här presenteras utförligt 222 olika sorter med odlingstips, bild och smakguide. Eva Robild och Kerstin Rosengren är två hängivna chiliodlare som visar dig grunderna i chiliodling i nordiskt klimat, från sådden under vinterhalvåret till flytten ut och sommarens skötsel och skörd. Vi får också lära oss hur man håller en chiliprovning där man går från den svagaste till den starkaste. Men chili handlar inte bara om styrka. Vissa sorter kan också ha oanade nyanser av citron eller ananas. Författarna ger också tips på hur du kan ta hand om och förvara chilin och recept på heta såser och maträtter. Inspireras du också att odla och äta din egen chili, troligtvis det hetaste du kan göra just nu.
Storlek
Färg
IsBokinfoProduct SeriesTitle
erpOwnsPrice BokinfoStatusCode21